Süreyya Sadi Bilgiç Kimdir ?

Süreyya Sadi Bilgiç 1961 yılında başkent Ankara’da doğdu. Annesi İsmet hanım babası ise Mehmet Sadettin beydir.  Kendisi 23. Dönem Isparta milletvekilidir.  İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. Almanya ülkesinde Goethe enstitüsü ve münih üniversitesinde Almanca eğitimi almıştır ve burada eğitim görmüştür.

 

Süreyya Sadi Bilgiç 23 yıl boyunca yurtiçinde ve ya yurt dışında çeşitli görevlerde çalıştı. Yöneticilik yaptı. Üst düzey yönetici, yönetici yardımcısı ve ya iş sahibi görevlerinde başarı ile çalıştı. Tekstil ve perakande sektörlerinin yanında bilgi işlem teknolojisi alanlarında da uzmanlık gerektirecek ölçüde yeterli bir biçimde çalıştı. Çınar Boru Grubu Zonguldak Ereğli’de İdarî, Malî ve Ticarî İşler Koordinatörü olarak görev yaptı.

 

Süreyya Sadi Bilgiç İngilizce ve Almanca dillerini bilir. Evli bir beyefendidir ve iki çocuk babasıdır. Aynı zamanda Plan ve bütçe komisyonu başkan vekili olarak da görev yapar. Kendisi ile ilgili iletişim ve ya diğer bilgiler Türkiye Büyük Millet Meclisinin resmi web sitesinde mevcuttur. Buradan bilgilere ulaşılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.