Merve Boluğur Kimdir ?

Bir süre Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nde eğitim gören Merve Boluğur 16 Eylül 1987 tarihinde İstanbul’da doğdu.

 

Algida Cornetto, Orkid Ultra ve Burger King gibi ünlü firmaların reklam filmlerinde yer alan Boluğur 2006 yılında KANALD ekranlarında yayınlanan ve Feride Kaytan tarafından yönetilen Acemi Cadı adlı Türk dizisinde canlandırdığı Ayşegül adlı küçük cadı rolüyle adından söz ettirdi. Acemi Cadı’nın sona ermesinin ardından TRT1’de yayınlanan Türkan Şoray ve Cihan Ünal gibi ünlü isimlerin oynadığı Aşk Yeniden isimli dizinin kadrosuna dahil oldu.

 

Gossip Girl isimli yabancı dizinin versiyonu olan Star Tv ekranlarında yayınlanıp özellikle genç kuşak arasında büyük beğeni toplayan Küçük Sırlar isimli dizide Ayşegül karakteriyle hem dişiliğini hem de oyunculuğunu bir kez daha sergileyip ününe ün kattı.

 

Kıvanç Tatlıtuğun oyunculuğuyla herkesi büyülediği Kuzey-Güney adlı dizide Zeynep adlı Kötü karakterle karşımıza çıkan, Muhteşem Yüzyıl’da canlandırdığı Nurbanu Hatun rolüyle adından sıkça söz ettiren Merve Boluğur şarkıcı ve besteci Murat Dalkılıç ile yaşadığı aşk ile de gündemden düşmemekte. İkili 2015 yılında Murat Dalkılıç ile dünya evine girmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.