Benicio Del Toro Kimdir?

19 Şubat 1967 tarihinde, avukatlık işi ile uğraşan bir anne ve babanın ikinci oğulları olarak Porto Riko’nun Santurce şehrinde hayata gözlerini açtı. Tam adı Benicio Monserrate Rafael del Toro Sanchez’dir. Benicio Del Toro, henüz 9 yaşındayken, annesi pençesine düştüğü Hepatit hastalığına yenik düştü.

Beyaz perdeye merhaba deyişi, 21 yaşındayken yer aldığı “Big Top Pee-Wee” adlı film ile oldu. Bu filmi 1989 yılında vizyona giren “Licence To Kill” adlı film izledi. Kısa sürede filmlerde yer alan kötü karakterlerin vazgeçilmez ismi olmayı başardı. Benicio Del Toro’nun yakaladığı en büyük çıkış ise 1995 yapımı bir film olan “Olağan Şüpheliler” ile oldu. Bu oyunda canlandırdığı “Fred Fenster” karakteri Benicio Del Toro’ya en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünün yanı sıra, en iyi kadro performansı ödülünü kazandırdı. Benicio Del Toro’ya en çok ödül kazandıran film ise 2000 yılında beyaz perdeye aktarılan “Trafik” adlı film oldu. Benicio Del Toro’nun, bu filmde canlandırdığı “Javier Rodriguez Rodriguez” adlı bir Meksika Polisi karakteri, Toro’ya Oskar, Berlin Film Festivali ödülü ve Altın Küre gibi ödüllerin yanı sıra toplam 17 ödül kazandırdı. 2003 yılında ise “21 Gram” adlı filmde “Jack Jordan” adında uyuşturucu ve alkol batağına düşmüş, evli ve iki çocuklu bir adamı canlandırmıştır. Bu filmdeki performansı ile de “Washington Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü”, “Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü”, “Venedik Film Festivali Ödülü” ve “Bağımsız Ruh Ödülü” gibi çeşitli ödüller kazandı. 2008 yılı filmi olan “The Argentine ve Guerilla” adlı filmde ise “Ernesto Che Guevara de la Serna” gibi önemli bir karakteri canlandırdı ve yine aynı yıl Cannes Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu seçildi.

Özel hayatı ile gündeme gelmekten pek hoşlanmayan Benicio Del Toro’nun adı Charlize Theron, Scarlett Johansson ve Sara Foster gibi ünlü isimlerle anılmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.