Çağan Irmak Kimdir? Filmleri?

4 Nisan 1970 doğumlu Çağan Irmak, İzmir’de dünyaya gelmiştir. Küçüklüğü, İzmir’in Seferihisar ilçesinde devam etmiştir. Daha sonra Ege Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi Radyo-TV ve sinema bölümünden mezun olmuştur.

“Asmalı Konak” adındaki TV dizisiyle kendini herkese göstermiş oldu. Daha sonra, 1990’in gergin, karışık ve politik hallerini ve 2000’lilerde sonraki kuşağın yaşadığı olayları gösteren “Çemberimde Gül Oya” adlı sevilen dizide hem yönetmen hem de senarist kimliğini sergilemiştir.

Çağan Irmak’ın 2005 yılında vizyona giren “Babam ve Oğlum”, 2001’de vizyona giren “Bana Şans Dile”, 2011’de vizyona giren “Dedemin İnsanları”, 2008’de vizyona giren “Issız Adam”, 2009’da vizyona giren “Karanlıktakiler”, 2004 yılında vizyona giren “Mustafa Hakkında Her Şey”, 2010’da vizyona giren “Prensesin Uykusu” ve 2007’de vizyona giren “Ulak” adlı 8 sinema filminin yanı sıra, 2000 yapımı “Çilekli Pasta” isimli TV filmi bulunmaktadır. Bununla birlikte Irmak’ın ödüle layık görülen çok sayıda kısa filminin yanında, beyaz perdeye bomba gibi düşen “Babam ve Oğlum” ile “Ulak” adlı filmlerine de birden fazla ödül almıştır. Çağan Irmak, Cemal Hünal, Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Goncagül Sunar, Hümeyra, Melis Birkan, Melisa Sözen, Özge Özberk, Şerif Sezer ve Yetkin Dikiciler gibi birçok ünlü isim ve usta sanatçılarla birden fazla projede çalışma fırsatı yakalamıştır.

Yönetmen kimliğiyle bilinen Çağan Irmak, senarist ve oyuncu kimliği ile de bilinmektedir. “Barda”, “Beni Unutma”, “Çilekli Pasta”, “Gece ve “11:45” gibi beyaz perde ve televizyon projelerinde oyunculuk performansı sergilemiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.