Erman Toroğlu Kimdir?

24 Kasım 1948’de Mersin’de dünyaya gelmiştir. Tam adı Refik Erman Toroğlu’dur. Lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamlayan Erman Toroğlu, üniversite eğitimini de yine Ankara’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlamıştır. Futbol dünyasına Gençlerbirliği’nde merhaba diyen Toroğlu, sonrasında Güneşspor ve Mersin İdman Yurdu gibi takımların formalarını giydi. Mersin İdman Yurdu’ndan Ankaragücü’ne transfer oldu ve jübilesini de burada yaptı.

Futbol kariyerinin ardından hakemlik yapmaya başlayan Erman Toroğlu, o yıllarda Türk futbolunun en önemli hakemlerinden biri olma başarısını gösterdi ve bu başarısını FIFA kokartı alarak uluslararası alana taşıdı. Futbolculuk ve hakemlik kariyerlerinin yanı sıra politikaya da el atan Erman Toroğlu, Cavit Çağlar’ın daveti üzerine 1991’de yapılan seçimlerde Doğru Yol Partisi’nden Mersin Milletvekilliğine adaylığını koydu. Fakat bu seçimlerde bir başarı elde edemeyince siyaseti bırakma kararı aldı.

Şansal Büyüka ile ayrılmaz ikili haline gelen Toroğlu, Büyüka ile önce Show TV’de daha sonra ise Lig TV’de yayınlanan “Maraton” adlı spor programında futbol yorumculuğu yaptı. Şimdilerde Telegol’de yayınlanan futbol programında yorumculuk yapan Erman Toroğlu, Hürriyet gazetesinin spor köşesinde de köşe yazarlığı yapmıştır.

Erman Toroğlu, evli ve bir çocuk sahibidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.