Ferhat Göçer Kimdir? Hayatı?

11 Mayıs 1970 tarihinde Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde öğretmen bir anne ve babanın oğulları olarak hayata gözlerini açtı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden başarı ile mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Devlet Konservatuvarı’nın Şan bölümünün ön lisans programını bitirerek müzik eğitimi aldı. İki yıl boyunca Devlet Opera ve Balesi korosunda yer alan Göçer, doktorluk için mecburi hizmetini yapabilmek adına tayini Şanlıurfa’ya çıkınca, Devlet Opera ve Balesi korosundan ayrılmak zorunda kaldı.

Mecburi hizmetinin ardından İstanbul’a dönerek Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde genel cerrahlık yapmaya başladı. Doktorluğun yanı sıra müzikten de hiç kopmayan Ferhat Göçer, Türk müziğini aldığı klasik müzik eğitiminin yardımı ile dünyaya tanıtmayı hedef edinmişti. Genel cerrahlık yaptığı dönemlerde konservatuvardan edindiği arkadaşları ile “Turkuaz” adını verdikleri bir müzik grubu kurarak müzik kariyerindeki en büyük adımı atmış oldu.

Günay Restaurant’ta Ajda Pekkan ile sahne almış oradan da Q Jazz Bar’da şarkı söylemiştir. 2005 yılında kendi adıyla aynı ismi taşıyan “Ferhat Göçer” adında bir albüm çıkardı. 2007 yılında “Yolun Açık Olsun” adlı ikinci albümünü, 2008’de “Çok Sevdim İkimizi” adlı albümünü, 2010 yılında “Biz Aşkımıza Bakalım” adlı dördüncü albümünü ve 2011 yılında da “Seni Sevmeye Aşığım” adını verdiği beşinci albümünü müzikseverlerle buluşturdu. Bu albümünden sonra albüm çalışmalarına 2 yıl verdiği aranın ardından 2013 yılının Ekim ayında “Kalbe Kiralık Aşklar” adını verdiği son albümünü çıkardı.

Şimdilerde Ömür Gedik ile bir aşk yaşayan Ferhat Göçer, ilk evliliğini 1998 yılında kendisi gibi doktor olan Berna Hocaoğlu ile yaptı. Bu evlilikten 1997 doğumlu Yağmur adını verdiği bir kız babası olan Ferhat Göçer’in ikinci evliliği 1998 yılında Meltem Hanım ile oldu. 2001 yılında ise Ayla Göksel ile hayatını birleştiren Ferhat Göçer’in bu evlilikten de 2006 doğumlu Can adlı bir oğlu bulunuyor. Bu evlilik de 2008 yılında sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.