İzzettin Doğan Kimdir ?

İzzettin Doğan ; 1940 yılında Malatyada dünyaya gelmiş Alevilerin kurmuş olduğu Cem Vakfının başkanı  ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesinde Akademisyendir.

 

Eğitim hayatı bir hayli başarıyla geçen İzzettin Doğan ; orta öğretimini Galatasaray Lisesinde tamamlamıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesinde Hukuk Bölümünü okuyan Doğan eğitimini tamamlamış olduğu üniversitede asistanlık yapmaya başlamıştır. Başarılı Akademisyen , eğitim hayatı devam ederken Birleşmiş Miletler tarafından  burs kazanmış ve orada kendi alanında çalışmaya başlamıştır. Sonrasında Mesleğini İcra etmeye Fransa da devam etmiştir. Burada yazdığı bir hayli başarılı olan tezleri ile çok beğenilmiş ve bir çok sayıda üniversite de profesorlük yapmıştır. Dini inançlarına bir hayli  bağlı olan İzzettin Doğan , Cem radyo ve Cem Tv yi açmıştır.

 

İzzettin Doğan ; Türkiyede son derece saygın olmasına paralel olarak Dönemin Hükümeti olan AKP hükümetinin belirlediği ve barış sürecinde etkin bir rol oynayan Akil İnsanlar gurubunun kadrosunda yer almıştır. Doğan ; evli ve avukat bir çocuğu vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.