Joleon Patrick Lescott Kimdir Kaç Yaşında ?

 Joleon Patrick Lescott 16 Ağustos 1982 tarihinde İngiltere’nin Birmingham kentinde doğdu. Futbolcudur. Stoper ve Sağ bek mevkiinde oynamaktadır. Joleon Patrick Lescott 1.88 cm boyundadır. Futbola Wolwes kulübünün alt yapısında başladı. Burada gösterdiği performans ile bu kulübün yöneticilerinin dikkatini çekti. 2000 sezonuyla beraber A takıma yükseldi. Böylece Joleon Patrick Lescott’un Profesyonel kariyeri de bu külüpte başlamış oldu.

 

Wolwes taraftarlarının en sevdiği futbolcu haline gelen İngiliz stoper 2 yıl art arda bu kulüpte Yılın en iyi genç futbolcusu unvanı aldı. Giderek bu takımın vazgeçilmez oyuncularından biri oldu. Wolwes takımındaki mükemmel oyunu ile başarılı futbolcu yavaş yavaş İngiltere’nin büyük kulüplerinin ilgisini çelmeye başladı.

 

Ardından 2006 sezonunda Everton ile sözleşme imzaladı. 2006 – 2009 sezonları arasında bu takımda başarıyla mücade eden Joleon Patrick LescottManchester City, Chelsea, Manchester United ve Liverpool’dan teklifler aldı. Başarılı futbolcu tercihini Manchester City’den yana kullandı. 31yaşındaki futbolcu halen de İngiltere’nin en büyük kulüplerinden biri olan Manchester City forması giymektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.