Engin Hepileri Kimdir? Kaç Yaşında ?

Engin Hepileri; 3 Mart 1978 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Kent Oyuncuları kadrosunda yer alan Hepileri pek çok tiyatro, sinema ve dizi projelerinde rol almıştır. Aynı zamanda 2008 yılında Israel Horowitz’in “Kuyruk” oyununda tiyatro yönetmenliği de yapmıştır.

 

Tiyatro çalışmalarına Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde orta öğrenimi görmek üzereyken başlamıştır. Cağaloğlu Anadolu Lisesi’ndeki orta öğrenimi sırasında tiyatro çalışmalarına başlayan Engin Hepileri; 2008 yılında Israel’in Kuyruk adlı tiyatro oyununu yönetmiş ve çeşitli tiyatro oyunlarında başarılı oyunculuğuyla severek yer almıştır. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 2002 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine başlamış ve mezuniyet tarihi 2005 yılına kadar üniversite bünyesinde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Anlat Şehrazat müzikali ve Ölümsüzler adındaki tiyatro oyununda başarılı performansı ile dikkatleri üzerinde toplayan Engin Hepileri; 2011-2012 yıllarında TRT Okul Kanalında hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan kültür-sanat programında sunuculuk görevini üstlendi.

 

Kampüsistan, Emret Komutanım, Gece Gündüz, Yaprak Dökümü, Gönülçelen gibi dizilerde rol alan karizmatik oyuncu son olarak ABD yapımı Revenge adlı dizinin Türk versiyonu olan İntikam’da bilişim uzmanı Hakan karakteriyle yer almıştır. Engin Hepileri; 2011 yılında 18. Adana Altın Koza Ödülleri’nde jüri tarafından Özel Toplu Performans Ödülü’ne layık görülmüştür.

 

1996’da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdikten sonra 2002’de aynı üniversitede oyunculuk alanında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Ve 2005 yılında mezun olasıya kadar okulunda  araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. “Beyza’nın Kadınları”, “Nefes”, “Av Mevsimi” gibi sinema filmlerinde oynamıştır.

 

Tiyatroda ve sinemada başarılı bir oyunculuk sergileyen Engin Hepileri; aynı başarısını televizyon dizilerinde de devam ettirmiştir. 2003 yılında gençlik dizisi olan “Kampüsistan” ile daha geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştır. 2005 yılında “Emret Komutanım” , 2009 yılında “Yaprak Dökümü” ve 2013 yılında “İntikam” gibi televizyonda çok ses getiren dizilerde oynamıştır. Uzun süren bir flört döneminin ardından 2011 yılında Ayşe Topçu ile evlenen Engin Hepileri, 2014 yılında eşiyle boşanmıştır. Kendisinin şu an “İntikam” dizisinden set arkadaşı “Beyza Şekerci” ile birlikte olduğu iddia edilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.