Erkan Can Kimdir?

1 Kasım 1958 tarihinde, Bursa’da dünyaya gelmiştir. Oyunculukla 1975 yılında Bursa’nın önemli devlet tiyatrolarından biri olan Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’nda tanıştı. Bursa Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun olup, vatani görevini yerine getirdikten sonra, 1985 senesinde girdiği İstanbul Belediye Konservatuarı’nın Tiyatro Bölümü’nden 1990’da başarıyla mezun oldu. Mezun olduktan sonra Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda çalışmaya başladı.

Televizyon dünyasına, 10 yıl boyunca ekranlarda kalmayı başaran, 1992 yılının sevilen ve çok konuşulan dizisi “Mahallenin Muhtarları” ile merhaba diyen Erkan Can, bu dizide canlandırdığı “Temel” karakteri ile büyük  bir çıkış yakaladı ve Karadeniz dizilerinin vazgeçilmez isimlerinden biri olmayı başardı. 1998’de vizyona giren “Gemide” adlı filmle bu başarısını sürdürdü ve bu bu filmde gösterdiği performans Erkan Can’a en iyi erkek oyuncu dalında Arıburnu, Altın Portakal ve Ankara Film Festivali ödüllerini getirdi.

“Gemide” filminin ardından “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” ve “Vizontele” gibi önemli filmlerde rol aldı. 2004 yapımı “Yazı Tura” filmindeki başarılı performansıyla SİYAD Ödülüne layık görüldü. En çok konuşulan filmlerinden biri de 2007 yılında sinema perdelerine taşınan “Takva” adlı filmiydi. Bu filmde başrol oynamanın yanı sıra, canlandırdığı tarikat üyesi karakterle çok sayıda ödül aldı. Erkan Can’ın yer aldığı son proje ise geçtiğimiz yaz Show TV ekranlarında yayın hayatına başlayan, başrollerini Nurgül Yeşilçay ve Timur Acar’ın paylaştığı, “Bebek İşi” oldu. Erkan Can, bu filmde bir bebeğin seslendirmesini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.