Özge Özberk Kimdir?

13 Ağustos 1976 yılında İstanbul’da doğan türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Özge Özberk, ilkokul ve liseyi İstanbul’da tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’ni kazandı. 2000-2002 yılları arasında okuduğu üniversitenin öğrenci kulüplerinden olan Şiir Tiyatrosu Kulübü’nde iki yıl yöneticilik yapan Özge Özberk, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı.

1994 yılından beri Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncularından olan Özberk, çeşitli çocuk oyunları ve amatör tiyatrolarda dansçılık ve oyunculuk yaptı. 1998 yılında BKM oyuncularının rol aldığı, Yılmaz Erdoğan’ın imzalı “Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü” adlı tiyatro oyununda oynadı. “Oğlum Adam Olacak” adlı oyunun hem yönetmen yardımcılığını hem de oyunculuğunu üstlenen Özge Özberk, “Çemberimde Gül Oya” dizisinde canlandırdığı “Genç Yurdanur” karakteriyle en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.

“Mavi Gözlü Dev” adı verilen ve Nazım Hikmet Ran’ın hayatının işlendiği yapımda Nazım’ın sevgilisi “Münevver” karakterini canlandıran Özge Özberk, Çağan Irmak’ın 2005 yılında beyaz perdeye damgasını vuran filmi “Babam ve Oğlum”da “Birgül” karakterini canlandırmıştır.

Bizimkiler, Bir Demet Tiyatro, A.R.O.G gibi ekranlarına damgasını vuran yapımlarda da oyunculuğunu sergileyen oyuncu, Yıldız Tepe adlı televizyon filminde ana rollerden birini canlandırmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.